Літній ІТ-табір для дітей: юних містян вчать створювати власні сайти
18:23 12.07.2019

Вже добігає кінця другий тиждень у Літньому ІТ-Таборі Школи Хакерів, де діти занурюються в реальне ІТ-середовище, мають можливість вивчати сучасні технології.

Пані Олеся Бойван, викладач англійської для ІТ, також організовує пізнавальну роботу, починаючи з відвідувань кафе і закінчуючи дозвіллям на спортмайданчику, погодилася нам розповісти про особливості цього табору.

Отже, освітній ІТ-табір для дітей віком 9-17 років працює 5 днів на тиждень по 6 годин, з 10.00 до 16.00. Заняття проходять в комфортних аудиторіях і на природі в компанії креативних викладачів. Пані Олеся каже, що організатори хочуть показати дітям, що таке Інтернет програмування з самих азів.

Крім того, вона розповіла, що зазвичай літні табори тривають 2 тижні, але цього замало, аби навчитися створюватися повноцінний продукт, так би мовити "випускну роботу'' для вихованців табору — сайт на певну тематику.

Саме для цього у літньому таборі вивчається логіка та алгоритмізація; програмування та верстка; графіка та дизайн та англійська для ІТ. Діти сидять за комп’ютером лише 3 години на день, решту часу — активний відпочинок, переважно на вулиці.

Навчання плюс розваги дає бомбу-суміш, тому дні спливають дуже швидко і продуктивно, за три роки не було жодного випадку, що діти залишали табір. На заняттях юні програмісти не лише дізнаються про особливості сучасного веб-дизайну, покращують знання з англійської мови, розвивають логічне мислення, а й знаходять нових друзів.

Саме дружня атмосфера допомагає дитині розкрити свою особистість, розвинути здібності і проявити себе в ІT. Один з вихованців табору Ярослав розповів, що в таборі він вже третій рік, і на четвертий не планує зраджувати традиції. На його рахунку вже кілька сайтів, якщо перший він присвятив машинам, то третій буде пов'язаний з літаками.

Його друг Ілля, головний табірний непосида, каже, що в таборі все чудово, він другий рік і за цей час не помітив жодних недоліків.

Читайте також