П’ять днів знамениті художники України посеред вулиць писатимуть Вінницю
15:39 10.08.2017
253

У Вінниці відбуватиметься безпрецедентна подія у творчому житті міста – мистецький пленер «Кращий художник».

До обласного центру приїдуть найкращі художники з різних куточків України. І вже завтра о 9:00 митці вулицями міста підуть творити. А тим, хто вперше у Вінниці, проведуть екскурсію, щоб змогли вибрати тему картин.

Протягом п’яти днів запрошені художники писатимуть міські пейзажі та визначні історичні місця, об’єкти культурної спадщини Вінниці. Види та техніка робіт: живопис, масло. Також митці обмінюватимуться досвідом.

«Подали 240 заявок з усієї країни, ми обрали за професійністю 12 художників, з Вінниці - 5», - повідомив Володимир Козюк.

Приймати художників будуть на високому рівні. Жителі міста також зможуть підказувати митцям кращі краєвиди та розповідати, як вони бачать образи на полотні.

Шедеври, які створять художники, вінничани зможуть побачити на День міста, а деякі картини можна буде й придбати.

«Два полотна кожен має залишити у Вінниці, одна картина буде у музеї міста, який планують відкрити, а іншу подаруємо меценатам. На пленері буде визначено кращих. Також буде виставка, аналіз робіт, спілкування та навчання. Такого вінничани ще не бачили, адже для нашого міста працюватимуть кращі з кращих з усієї країни», - додав народний художник України.

Мистецький пленер відбудеться завдяки підтримки міської ради та меценатів, які забезпечать художників усім необхідним – полотном, фарбами та ін.

Нагородження та презентація робіт художників відбудеться 16 серпня. Відзнаку для найкращого художника виготовлять із золота, адже художнє і ювелірне мистецтва ходять поряд. Відкриватиме захід міський голова Сергій Моргунов.

Читайте також