На Вінниччині відкрили виставку про УПА
09:20 09.12.2018
252

В актовій залі Тиврівської загальноосвітньої школи розмістили пересувну виставку «УПА – відповідь нескореного народу», яка є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, Національного музею-меморіалу “Тюрма на Лонцького” та Галузевого Державного архіву Служби безпеки України.

Учні мають змогу детально ознайомилися з  виставкою, яка представлена 24 стендами, та розповідає про антинацистський і антирадянський фронти ОУН, умови, в яких розгорнула свою боротьбу повстанська армія, масштаби її воєнних дій проти окупантів та якими були антиповстанські операції нацистів у відповідь, втрати УПА в цьому протистоянні.

 Виставка складається з повноколірних банерів, кожен із яких представляє окремий розділ з історії УПА. Виставкові стенди розділені на два кольори – червоний і зелений. В перших зібрані матеріали на період війни, інші відтворюють події повоєнного часу. На інформаційно-просвітницьких плакатах представлені оригінальні фото, більшість з яких публікується вперше. Також на виставці експонуються документи з радянських та німецьких джерел та внутрішні документи Організації Українських Націоналістів та УПА.

Джерело: Новини Вінниці

Читайте також