Історики зніматимуть фільм про Вінниччину
13:53 22.05.2019
256

Історики зніматимуть фільм про Вінниччину «1939 рік: історичні міфи та реалії на теренах Вінниччини»

На цей проект передбачено фінансування майже 70 тис гривень (при чому 47 тис. гривень виділяється з бюджету ОДА, а решта спонсорські кошти). Про це на прес-конференції, що відбулася в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, розповіли ініціатори проекту - заступник декана факультету історії, етнології та права Вінницького державного університету ім. М. Коцюбинського Павло Кравченко та голова громадської організації «Подільська спадщина», викладач кафедри Всесвітньої історії ВДПУ Анатолій Войнаровський.

фільм про Вінниччину Спілкуючись з представниками преси, історики пояснили необхідність створення фільму зокрема й тим, що зараз у багатьох людей зрілого віку склалося враження, що передвоєнний період - час загального благоденства. Аби показати об’єктивну картину на Вінниччині, ініціатори взялися за цей амбітний проект. Це буде не лише спроба популяризації історії саме нашого регіону, а й переконлива демонстрація ролі і місця Поділля в контексті світової історії даного часового проміжку.

 Працюватимуть над створенням фільму доценти і студенти Вінницького державного педагогічного університету,члени громадської організації «Подільська спадщина» також планується залучення фахівців з Інституту історії України та місцевих краєзнавців.

 Для реалізації проекту автори фільму планують використати архівні документи, тогочасну періодику, коментарі фахівців. За їхнім задумом це має бути не навчальний, а саме науково-популярний фільм про історію Вінниччини.

Читайте також