Вінниця лідер за кількістю нетверезих водіїв на дорогах
21:03 27.01.2017
253

Вінниця одне з найбезпечніших міст України, проте кількість нетверезих водіїв на дорогах перевищує 1500 осіб. За 11 місяців вінницькі копи отримали майже 67 тисяч викликів та потрапили у 22 ДТП. Про це журналісту сайту Перші новини Вінниці Іlikenews.com.ua розповів начальник управління патрульної поліції Редвана Усеінов.

За словами начальника управління патрульної поліції в зв’язку з ліквідацією ДАІ, ППС, ветеринарної та транспортної міліції патрульні поліцейські, окрім забезпеченням безпеки дорожнього руху слідкують за дотриманням правопорядку в громадських місцях, виявляють та розкривають кримінальні та адміністративні правопорушення. Також копи забезпечують безпеку на залізничному транспорті та на міському летовищі.

- За добу Вінницькі патрульні отримують до 200 викликів на службовий планшет, а середній час прибуття, на жаль, складає дев’ять хвилин, проте ми працюємо над цим питанням і я думаю, що незабаром цей час скоротиться до п’яти хвилин, - розповів Редван Усеінов. – В середньому за тиждень батальйоном управління патрульної поліції у місті Вінниці розкривається від 7 до 15 кримінальних злочинів, виявляється близько 50 водіїв у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння та близько десяти осіб які мали при собі наркотичні речовини. Сьогодні водії та пішоходи недотримуються правил дорожнього руху, що призводить до ДТП у тому числі з потерпілими. Як правило аварії виникають через недотримання водіями швидкісного режиму, керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та ряду інших причин.

Редван Усеінов зауважив, що за 11 місяців вінницькі патрульні охороняли правопорядок під час проведення майже 820 масових заходів, в тому числі профілактичні відпрацювання в Києві, Одесі, Миколаєві, Львові, Кривому Озері, Лисичанську, Краматорську та Слав’янську.

Начальник управління патрульної поліції, зазначив що патрульні за рік зупинили понад 1500 тисяч водіїв у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

- На жаль, нині Вінниця займає перше місце в країні, не беручи до уваги міста мільйонники, по керуванню транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, - зауважив Редван Усеінов. – За неповний рік нашої роботи було виявлено 1580 подібних фактів. Наприклад в Миколаєві та Запоріжжі, де населення більше на 100-120 тисяч людей, ця цифра складає 1200-1300 водіїв.

Читайте також