Ігор Ткачук: «Майдан – це перемога кожного з нас»
13:26 21.11.2017
252

21 листопада українці відзначають День Гідності і Свободи. У цей день 2013 року на центральну площу Києва, а згодом й інших міст вийшли тисячі українців, аби висловити свій протест проти свавілля діючої влади. Активну участь у подіях 2013-2014 років брали і вінничани, одним з них був депутат Вінницької міської ради Ігор Ткачук.

У четверту річницю подій на Майдані Ігор Віталійович поділився спогадами про ті події.

- Для мене Майдан почався після побиття студентів, той страшний вечір назавжди викарбувався у моїй пам’яті. Тоді ми з родиною були у Києві і я не міг спокійно дивитися на те свавілля. Майдан – це перемога кожного з нас й демонстрація світовій спільноті, що ми згуртована нація, яка готова боронити свою країну, як від внутрішнього ворога, так і від зовнішнього. Революція Гідності змінила нашу свідомість назавжди. Сьогодні ми зовсім по іншому дивимось на прості речі. Події на Майдані змусили кожного з нас задуматись над своїм майбутнім. Саме тоді українці зрозуміли, що лише спільними зусиллями нам вдасться досягнути змін у країні.

Як ви вважаєте чи змінилась наша країна після кривавих подій на Майдані?

- Однозначно так. Ми, як ніколи знаємо цінність свободи. Наша держава тримає чіткий курс Євроінтеграції, а весь світ вважає нас – народом, який готовий боротися за свої ідеали. Українці продемонстрували, що силові методи розгону мирних зібрань їх не лякають, а навпаки згуртовують. Згадайте, як люди створювали майданівські сотні, як вони укріплювали наметове містечко, і як мужньо вистояли під час розстрілів героїв. Молоді дівчата на власних руках виносили хлопців з-під обстрілів, а чоловіки, без зброї та й особливої амуніція не злякалися спецпризначенців й боронили ідеали Майдану до останнього. Згадуючи ті часи, я усвідомлюю, що ми не маємо морального права зрадити ідею, за яку загинули наші герої.

Ігор Ткачук наголосив, що сьогодні Україна проходить шлях реформ, які мають на меті покращити життя кожного з нас.

- Сьогодні прийнято ряд змін до законів та програм, на які раніше влада не наважувалась десятиріччями.  Ми можемо говорити, що проходить боротьба з корупцією та поступово змінюються міста. Найголовніші зміни відбулись у середині кожного з нас. Нині в українців є чітке розуміння, що не можна перекласти відповідальність на сусіда і сидіти й чекати на покращення.

Розкажіть чим для вас запам’яталась Революція Гідності?

- Прийшовши на площу в середині мене було відчуття свободи та впевненість у нашій перемозі. Щоправда тоді, я й гадки не мав якою ціною ми здобудемо цю перемогу. Якщо говорити про відчуття, то Майдан – це запах костра, солодкий чай з лимоном та каша, а найголовніше – це люди, які завжди готові прийти на допомогу. Також ніколи не забуду ранок, коли ми почули, що колишній президент втік, після цього ми могли спокійно дихати, адже розуміли, що разом незважаючи на всі труднощі ми досягли своєї мети.

       
Читайте також