Сьогодні, 21 листопада, в білій залі міської ради відбулося урочисте вручення нагороди ЮНІСЕФ за  перемогу у Міжнародному конкурсі кращих практик для громад, дружніх до дітей і молоді - 2019. Для вручення нагороди в Вінницю приїхала голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні пані Лотта Сільвандер.

Міський голова Сергій Моргунов, відзначаючи важливість сьогоднішньої події, сказав, що дуже чекав такої нагоди, принагідно подякувавши тим молодим людям, які вчора брали участь у «молодіжній сесії» - такому собі м’якому «захопленні влади» підростаючим поколінням, в ході якого старшокласники знайомились з діяльністю міської ради, відкривши для себе чимало нового. 

  • Сьогоднішня зустріч стала можливою завдяки тому, що юні містяни не просто , а посіли одне з перших місць у конкурсі. Подібна ініціатива ЮНІСЕФ дуже важлива для всіх територіальних громад України і світу в цілому. Ну а допомагати молодіжним ініціативам  втілюватися у життя — одне з завдань місцевої влади.

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні пані Лотта Сільвандер, в свою чергу, зазначила, що дуже рада бути сьогодні в Вінниці, адже цей візит мав відбутися значно раніше.  

Те, що відбувається в Вінниці, є тим прикладом, що наочно демонструє те, як змінюється уявлення людей про дітей. Вінниця продемонструвала потужний приклад залучення дітей до місцевого самоврядування, місто продемонструвало, що діти активна частина суспільства, яка знає, чого хоче, і знає, як цього досягти. 

Також голова Представництва згадала ще одну свою співвітчизницю Гретту Тунберг, яка показала всьому світу, чого може досягти наполеглива молода людина, що має власну мету. 

Владислав Філатов, виконавчий директор Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України також привітав Вінницю з отриманням дуже важливої нагороди. І зазначив, що місто демонструє всім, як треба співпрацювати з молоддю.

Нагороду з рук Лотти Сільвандер отримав «дублер» міського голови, голова ГО старшокласників «Лідер» Ілля Чайковський.

Після вручення нагороди учні шкіл, переможці Конкурсу бюджетів шкільних проектів також подякували за можливість побувати «дублерами» на важливих посадах органу місцевого самоврядування, відчути себе причетними до вирішення проблем міста, громади.  

А Ілля Чайковський поділився власними враженнями від побаченого і почутого та висловив побажання, щоб подібна практика продовжувалася принаймні двічі на рік. Міський голова підтримав цю ініціативу.

Читайте також