«Walk for Freedom»: у Вінниці пройшла мовчазна хода
20:38 18.10.2019
253

Сьогодні в рамках відзначення Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми у Вінниці пройшла вулична акція «Walk for Freedom» - мовчазна мирна хода, яка зорганізовується у всьому світі вже шість років поспіль на захист тих чоловіків, жінок та дітей, що знаходяться у рабстві.

Минулого року до акції приєдналося 400 міст в 50 країнах світу, серед яких і Вінниця. В цьому році акція носитиме всеукраїнський характер, адже до неї долучилися всі обласні центри та міста нашої держави.

За останніми даними, на Вінниччині 64 особи постраждали від торгівлі людьми, — про це розповіла представник департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Світлана Ярмоленко тим, хто зібрався на Європейській площі, щоб висловити власну позицію стосовно такої проблеми ХХІ століття як торгівля людьми.

Сучасне рабство не зважає ні на стать, ні на національність, ні на соціальний статус, ні на вік — наймолодшому врятованому постраждалому в Україні - 3 роки, найстарішому -73.

Тому сьогодні кілька десятків свідомих вінничан прийшли висловити протест цьому ганебному явищу, всі були одягнені в чорний одяг, а в руках тримали чорні парасольки з надписами «Walk for freedom».

Спочатку на площі після виступів посадовців, соціальних працівників і волонтерів учасники театру – студії «Птаха» в кількох емоційних монологах розповіли про найогидніші прояви работоргівлі в сучасному світі та засоби боротьби з ними, до яких може долучитися кожен.

Потім «люди в чорному» сформувалися у колону та мовчки з відповідними плакатами і парасолями пройшлись мовчазною ходою центральними вулицями міста. Перехожим волонтери роздавали інформаційні буклети із порадами, як вберегтись від злочину торгівлі. У нашому місті акція «Walk for Freedom» відбулася завдяки співпраці Вінницького міського центру соцслужб, ГО «Прогресивні жінки», Департаменту соціальної політики ВМР, департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА та завдяки підтримці Громадської спілки А21 Україна, Міжнародної організації з міграції, ОБСЄ та інших суб’єктів, що працюють в сфері протидії торгівлі людьми.

Читайте також