Вінничанам розповіли про довідково-інформаційну платформу правових консультацій «WikiLegalAid»
14:01 27.09.2019
257

Чергова презентація системи безоплатної правової допомоги як інструменту справедливості відбулася сьогодні в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Марина Лукіянова, починаючи обговорення досвіду надання безоплатної вторинної правової допомоги та результатів роботи системи на Вінниччині, зазначила, що загалом в процесі роботи 40% справ було вирішено на користь клієнтів.

Старший інспектор нацполіції Заріна Маєвська розповіла про ранній доступ до правової допомоги.

Центри вторинної безоплатної допомоги надають допомогу малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю, дітям- сиротам, внутрішньо переміщеним особам, ветеранам війни та учасникам бойових дій.

Саме про роботу з останньою категорією розповіла Ірина Лісова, директорка Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зупинившись на соціальних гарантіях ветеранам війни, учасникам бойових дій, практиці наданні безоплатної правової допомоги.

Про центр медіації на базі Вінницького міського центру, який спеціалізується на сімейних і родинних відносинах, сімейних та спадкових спорах, розповів в.о. директора Вінницького МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Про можливості довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid» розповіла начальник відділу Піщанського бюро правової допомоги Тетяна Шубенко, з її слів, станом на серпень поточного року платформою скористалася 231 тисяч відвідувачів.

Адвокати, які співпрацюють з центрами правової допомоги, розповіли про нюанси «співпраці з державою», про успішні практики вирішення судових спорів.

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Олександр Сільніцький зупинився на системному моніторингу роботи адвокатів: з 16 звернень тільки в одному випадку виявилися, що правова допомога була надана не в повному обсязі, що свідчить про високий рівень відповідальності правників.

Читайте також