У Вінниці бійцю АТО вручили сертифікат для придбання автомобіля
18:26 10.10.2019

Сьогодні у залі засідань міської ради, напередодні Дня захисника України вітання приймали наші захисники - вінничани, що пройшли випробування війною на Сході. Вони отримали грамоти та грошові премії. А учасник антитерористичної операції Анатолій Гуцало — сертифікат для придбання легкового автомобіля.

Міський голова почав вітальну промову з екскурсу в історію, який показав, що в різні часи: і в княжу добу, і в часи Козаччини, і під час другої світової війни українські воїни демонстрували міць і відвагу, українці навіть неодноразово проходили службу при дворах знаменитих європейських королів, імператорів і вважалися одними з кращих майстрів військової справи.

  • У 2014 році ми на собі пересвідчилися у тому, що таке війна і збройні конфлікти. І саме завдяки вам, шановні воїни, ми, в Вінниці зокрема, можемо нормально, мирно існувати, розвивати своє рідне місто, дійсно пишатися своїм містом, я вже не кажу про більшу частину України. І ганьба буде тим людям, які не розуміють вашого вкладу в утвердження незалежності України. І навіть ті події, які відбуваються останнім часом: чимало різних дискусій триває по якихось формулах, за якимись позиціями України, ця позиція напевне не може бути наперекір волі народу, наперекір пам’яті тих людей, які загинули, і найголовніше — наперекір незалежності нашої країни. І ніхто краще вас не знає ситуації на сході, і наскільки можна вести або не вести діалог з агресором або з колабораціоністами. Я думаю, що тут повинна бути дійсно виважена позиція, враховуючи всі ті моменти, що відбувалися останніх п’ять років. Саме головне — пам'ять тих людей, які загинули в ім’я України, в ім’я наших міст, в ім’я наших родин і по великому рахунку в ім’я всієї Європи, тому що сьогодні є країни, люди і народи, які чітко розуміють, що саме наша боротьба захищає всю Європу, всі цінності і принципи демократії від так званого північного сусіда. Тому я хотів би вам подякувати від імені всієї територіальної громади міста Вінниці за весь той вклад, який ви робили, робите і будете робити, за всю ту вашу мужність і ваш героїзм, за вашу позицію, за ваше волонтерство, що ви не забуваєте, що далі треба продовжувати почату роботу. А наше завдання, як органу місцевого самоврядування, як партнеру, що має людям прийти на допомогу і вирішувати в межах повноважень всі ваші питання. Саме головне, щоб ми були патріотами свого міста, свого регіону і своєї країни. Зі святом вас,— підсумував своє звернення Сергій Моргунов.
Читайте також