Вінницькі патрульні нагадали водіям про рівність на дорогах
16:00 28.12.2018
255

28 грудня працівники поліції спільно з представниками ГО «Паросток» провели просвітницьку акцію, що стосувалась інклюзивного руху на дорогах. Для того, щоб підтримати осіб з інвалідністю та сформувати інклюзвину свідомість учасників дорожнього руху учасники акції роздавали водіям спеціальні наліпки.

«Не так давно було прийнято зміни до законодавства, які передбачують підвищення штрафу за паркування на місцях для людей з інвалідністю. Вінниця – це інклюзивне місто, воно комфортне для людей, і містом пересувається дуже багато людей з особливими потребами. І ми хочемо нагадати, з боку патрульної поліції, про норми законодавства, а також – про те, яку шкоду наносять недобросовісні водії таким паркуванням», - говорить інспектор по зв’язкам з громадськістю Анна Вотякова.

В акції брали участь також представники ГО «Паросток». Голова правління цієї організації, Ірина Саранча, розповіла таке:

«Саме рух на дорогах є одним з чинників, який дуже впливає на життя людини з інвалідністю. Вона теж сідає за кермо, і теж є учасником дорожнього руху. Сьогодні ми хочемо повідомити водіям, що учасниками дорожнього руху є різні люди, попросити їх бути толерантними, розуміти потреби та враховувати нюанси. Рівність на дорогах – це один з пріоритетів інклюзивного суспільства!»

Читайте також