Реконструкція спорткомплексу у Вінниці: міський голова розповів, як виглядатиме оновлений комплекс (ФОТО)
13:21 18.07.2019
257

Сьогодні відбулася виїзна нарада за участі міського голови Сергія Моргунова. Журналістів було запрошено оглянути хід реконструкції приміщень спортивного комплексу по вулиці Академіка Янгеля, 48.

Вже на місці, презентуючи проект, директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець розповів загалу про хід виконання робіт на об'єкті, які почалися ще у вересні минулого року. Наразі генеральним підрядником виступає ТОВ "ТБС-Проф".

Кошторисна вартість реконструкції спортивного комплексу становить 47 млн 889 тис. грн, договірна ціна - 35, 103 млн гривень, вже освоєно 15 млн гривень з міського бюджету, на черзі 20 млн гривень, виділених урядом з державного бюджету.

Загалом приміщення спортивного комплексу було здано в експлуатацію ще у 1973 році, і з тих пір серйозних ремонтних робіт не проводилося.

Основна проблема - зруйновані панелі перекриття, зокрема над басейном замінено 70 панелей, в чаші басейну за час експлуатації утворилося 28 тріщин, зараз київська фірма вже на 30% ліквідувала ці пошкодження.

Міський голова розповів передісторію цієї реконструкції: ще в 2014 році почалися перемовини з польськими інвесторами, але тоді в силу різних причин не склалося. Зважаючи на кошторису вартість, міська рада не змогла б самотужки завершити реконструкцію за рік, але завдяки підтримці уряду термін ремонтних робіт скоротився.

Закінчити основні будівельні роботи планується ще в цьому році, а благоустрій прилеглої території планують завершити вже на початку наступного 2020 року.

Наразі влаштовано фундаментні балки, монолітні пояси на рівні покрівлі, парапети, завершується підсилення стін будівлі, утеплюється фасад, на фасаді будівлі влаштовано нові (вужчі) віконні прорізи, підсилено колони під чашею басейну, проходять роботи з влаштування вентиляції, господарської каналізації та електропроводки, приступили до установки енергозберігаючих віконних блоків.

Планується, що по завершенні реконструкції спортивний комплекс зможе запропонувати відвідувачам, крім власне басейну, атлетичний зал на першому поверсі, гімнастичний зал на другому поверсі та ігровий зал.

Читайте також