У Вінниці відзначили переможців Міжнародного фестивалю-конкурсу «Золотий птах». На творчий фестиваль до Вінниці приїхали вокалісти з 12-ти регіонів України та конкурсанти з Польщі.

У суботу, 8 квітня, на сцені Вінницького обласного українського музично-драматичного театру імені М.К. Садовського відзначили фіналістів, які впродовж двох днів боролись за перемогу. Загалом на сцені виступили 23 конкурсанти віком від 10 до 23 років. Переможці отримали книгу, написану вінничанкою Галиною Крюк «Золотий птах», грошові премії від міської ради та тематичні статуетки.

Організаторка проведення пісенного фестивалю Людмила Бушинська зауважила, що обрати переможців було непросто. - У нас були настільки талановиті конкурсанти, що можна було давати усім перші місця, - сказала Людмила Бушинська. – Нині ми можемо говорити, що учасники та їх репертуар суттєво змінився. На першому фестивалі хотілось плакати, адже діти співали про війну, членам журі було важко стримувати сльози. Сьогодні конкурсанти виконували веселі композиції, що свідчить про надію на краще. На третій Міжнародний пісенний фестиваль завітала депутатка Вінницької обласної Ради та голова постійної комісій з питань освіти, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко. Депутатка зауважила, що завітала на концерт не вперше та вражена організацією заходу. - Впродовж останніх трьох років я із великим задоволенням відвідую гала-концерт пісенного фестивалю, - сказала Людмила Станіславенко. – Хочу зауважити, що з кожним роком до проведення заходу долучається все більше людей, також збільшується кількість вінничан у глядацькій залі. Про актуальність та доцільність проведення конкурсу у Вінниці говорить те, що в цьому році захід став Міжнародним та проходив під патронатом «першої леді» Марини Порошенко. https://www.youtube.com/watch?v=dh-nsBeyXp8
 Представниця фонду Петра Порошенка Владислава Дмитришина розповіла, що Марина Порошенко долучилась до організації третього міжнародного пісенного фестивалю-конкурсу «Золотий птах». За її словами дружина президента всебічно підтримала проведення заходу. - Цьогоріч Марина Порошенко взяла під свій патронат пісенний конкурс-фестиваль, адже вона переконана, що завдяки подібному конкурсу діти мають рівні права та можуть самостверджуватись, - зазначила представниця фонду. – Це пропагує Європейські та демократичні цінності в Україні. Марина Порошенко впродовж трьох років реалізує програму соціалізації дітей з особливими потребами. Цей конкурс – особливий та винятковий для України, він саме тому ми повинні його підтримувати. За словами конкурсантки з Польщі Матитльди Обегало участь в подібних конкурсах дає можливість спілкуватись з однолітками та долати певні психологічні бар’єри. Нагадаємо, засновниками та організаторами Фестивалю-конкурсу виступила громадська організація «Центр «Культурна cтратегія – ХХІ», ВРЦСМ галерея «Арт-шик», ТМ «RUTA», Департамент культури Вінницької міської ради, Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної держадміністрації.
Читайте також