«Smash Open»: у Вінниці пройшов Всеукраїнський турнір з тенісу (ФОТО)
16:18 29.07.2019

Вперше за 15 років у Вінниці пройшов Всеукраїнський дитячий турнір з тенісу «Smash Open». З 27 по 28 липня 36 спортсменів з різних куточків України боролись за звання кращих у двох вікових категоріях.

Захід проходив за ініціативи тренерки клубу «Smash» Ольги Праведної. До організації турніру долучилась депутатка Вінницької обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини, радниця голови Вінницької облдержадміністрації з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, засновниця та президент благодійного фонду Людмила Станіславенко.

  • Підтримка підростаючого покоління має для мене велике значення, - сказала Людмила Анатоліївна. – Саме тому, коли пані Ольга розповіла мені про свою ініціативу я не задумувалась ні на хвилину й виступила з підтримкою юних спортсменів. Щиро вдячна батькам, які виховують у своїх дітях любов до спорту.

Під час дводенного турніру глядачі могли спостерігати цікаві поєдинки, емоції тут кипіли, а часом зашкалювали. Юні спортсмени демонстрували свою прекрасну підготовку та вражали недитячою жагою до перемоги.

За словами ініціаторки турніру Ольги Праведної, змагання з великого тенісу серед дітей, не проводились впродовж останніх 15 років.

  • Проведення турніру – це своєрідне відродження великого тенісу серед юніорів, - сказала спортсменка. – Місяць тому ми вже проводили подібні змагання. Надихнувшись успіхом, прийняли рішення провести ще один захід – більш видовищний та масштабний. Цього разу географія наших учасників розширилась – це спортсмени з Вінниці, Хмельницького, Одеси, Ворзеля, Шостки, Святопетрівська та Києва. Загалом участь у змаганнях взяло 36 учасників, які вже мають свої відзнаки та залікові бали.

За словами оранізаторки юні тенісисти змагались у одиночних та парних розрядах у двох вікових категоріях: діти до 10 років та до 12 років.

Переможцями Всеукраїнського дитячого турніру «Smash Open» серед юнаків до 10 років стали:

  • І місце - Богдан Лебідь;
  • ІІ місце - Олександр Качан;
  • ІІІ місце - Михайло Василюк;
  • IV місце – Володимир Василюк.

Серед дівчат у віковій категорії до 12 років:

  • І місце – Стефанія Пушкар;
  • ІІ місце – Валерія Заболотна.
  • III місце – Марія Лазеренко.

Найкращими у віковій категорії серед хлопців до 12 років стали:

  • III місце – Іван Осадчий та Данило Лук'яненко.
  • IV місце – Тимур Болба.

Окрім відзнак від організаторів, учасники отримали спеціальні нагороди від благодійного фонду Людмили Станіславенко. Його засновниця та президент Людмила Анатоліївна активно долучається до проведення у місті заходів, спрямованих на розвиток молодого покоління. За її сприяння у місті проходять змагання з гімнастики художньої та турніри за участю людей з інвалідністю, а також безліч благодійних заходів для важкохворих малюків, дітей з родин бійців АТО, тимчасових переселенців й дітлахів позбавлених батьківського піклування.

Спеціальні призи від благодійного фонду Людмили Станіславенко отримали Софія Куліш, Анна Праведна та Тимур Болобов.

[gallery type="slideshow" size="full" ids="232108,232109,232110,232111,232112,232113,232114,232115,232116,232117"]
Читайте також