Авіашоу, виставка зброї та висадка десанту: у Вінниці пройшов турнір на Кубок героїв спецназу (ФОТО)
17:15 27.07.2019

Сьогодні, 27 липня, відбулася фінальна зустріч турніру на Кубок героїв спецназу, їй традиційно передувала офіційна частина. Відкрив захід командувач Сил спеціальних операцій генерал-лейтенант Ігор Луньов, потім до присутніх з вітальним словом зверталися почесні гості, серед яких міністр МЗС Павло Клімкін, посол Канади в Україні Роман Ващук, ініціатор турніру, голова « Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Слівінський та віце-президент Української асоціації футболу, президент Асоціації ветеранів футболу Олег Собуцький.

Загалом в турнірі взяли участь 5 футбольних команд: 3 окремого полку спеціального призначення (м Кропивницький), 8 окремого полку спеціального призначення (м. Хмельницький), 142 навчального центру Сил спеціальних операцій (м. Бердичів), 73 Морський центр спецпризначення (м. Очаків), збірна команда ССО ЗСУ та почесні гості — збірна країн-членів НАТО.

У фіналі турніру зустрілися команди спец призначенців з Кропивницького та Очакова, а після їх поєдинку відбувся раніше анонсований товариський матч наших ветеранів-спецпризначенців зі збірною їхніх колег із НАТО.

Але прогнозовано найвидовищнішим моментом турніру стало авіашоу. В його рамках спецпризначенці у повній бойовій екіпіровці стрибали з парашутами та приземлялися з висоти 1500 метрів.

Особливо видовищним було приземлення парашутиста з державним прапором. Після парашутистів на Центральний міський стадіон висадився з вертольота окремий загін спецпризначення з Бердичева.

Цього разу приземлення відбувалося з 20-метрової висоти, хлопці продемонструвати тактичні навички та чітку злагодженість дій під час імітації бойової операції.

Очікувано неабиякий ажіотаж серед юних (і не зовсім) гостей турніру викликала виставка озброєння: всі бажаючі мали змогу пофотографуватися чи з протитанковим ракетним комплексом, чи з вогнеметом, чи хоча б просто з автоматом чи пістолетом, роздивитися оптичні приціли, приміряти кевларові каски, спробувати на вагу рюкзаки парашутистів.

Нагадаємо, гравці вінницької "НИВИ" зустрілись з вболівальниками. [gallery type="slideshow" size="full" ids="231947,231946,231945,231944,231943,231942,231941,231940"]
Читайте також