«MedCamp 2.0» – медичний табір для людей без медичної освіти
17:49 05.07.2019

Освітньо-просвітницький табір під відкритим небом «MedCamp 2.0» розпочав свою роботу у четвер, 4 липня. Його ініціатори поставили собі за мету легко і доступно висвітлити важливі і незрозумілі питання з області медицини для людей, які не мають прямого відношення до медичної галузі.

Організатори проекту Олена Матько та Олена Горошинська пояснюють, що MedCamp – це не лише 5 днів інтенсивного навчання, а й палаткове містечко, польова кухня, тімбілдінги, ранкові руханки та вечірні ватри з піснями під гітару. Цей проект – ідеальне поєднання освіти та відпочинку, можливість об’єднати людей з різних куточків України, подарувати їм нові знання, знайомства та враження.

Дівчата додають, що тема медицини надто широка і у ній більше запитань, ніж відповідей

Люди, не пов’язані з медичною галуззю, не завжди мають доступ до достовірних джерел медичної інформації. Цей табір – можливість для них вивчити власний організм, дізнатись його особливості його діяльності, навчитись надавати допомогу собі та іншим.

Пояснюючи, як і чому виник цей задум, головний координатор проекту Олена Матько розповіла, що на першому курсі стала свідком ситуації, коли перехожому стало зле, але ніхто, зокрема й вона, не знали, що вдіяти. Проаналізувавши цей випадок, вона прийшла до висновку, якщо люди з медичною освітою не завжди можуть , то що вже говорити про тих, хто не має фахових знань.

Звідси й виникла ідея медичного табору для не медиків. Анкета для участі була у відкритому доступі, а відбиралися учасники передовсім за мотивацією. Усі спікери – не лише провідні спеціалісти у галузі медицини, висококваліфіковані лікарі і викладачі медичного університету, а й вельми харизматичні і цікаві особистості. приділять увагу і практичній стороні питання, так на 4-й день за допомогою фахівців з Червоного Хреста проводитиметься симуляція, коли моделюватимуться екстрені ситуації: будуть фонтани фейкової крові, імітації відкритих переломів та складних травм.

Окрім того, під час роботи табору планується проведення експрес-діагностики на ВІЛ/СНІД та визначення рівня цукру у крові.

Довідково: до реалізації проекту долучилися два молодіжних формування — «Фундації Регіональних Ініціатив» та «Студентськоме Братству Вінниччини», але організатори також відзначають внесок Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова, Інномеду, Beauty.com, Ремеді Віну, Товариства Червоного Хреста та ТМ «Сквиряночка» та магазин «Гірський світ».

Попередня новина
Наступна новина
Читайте також