Співпраця влади і громади: шкільні омбудсмени обговорили з владою Вінниччини важливі питання (Фото)
10:09 16.01.2019

15 січня у Вінницькому палаці дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної відбулося перше у цьому році засіданні правового клубу шкільних омбудсменів «Бумеранг».

Метою заходу є  формування основних понять про можливості реалізації у Вінниці політики, спрямованої на комплексне забезпечення прав та інтересів дітей, визначення сфер залучення молоді до створення кращих умов життя й розвитку кожної категорії населення нашого міста.

Під час дискусії присутні обговорити досить цікаву та актуальну тема, яка наштовхне кожного з нас на роздуми: «Влада і громада: Чи є співпраця? На якому рівні реалізація певних спільних дій?»

На данном изображении может находиться: 3 человека, в том числе Людмила Станиславенко, люди стоят и в помещении

З цими питаннями шкільним омбудсменам Вінниці допомогли розібратися депутат Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко та директор «Центр підліткових клубів «Vin Smart» Дмитро Мира.

На данном изображении может находиться: 2 человека, в том числе Людмила Станиславенко, в помещении

«На сьогодні на Вінниччині реалізується ряд обласних та міських програм, які мають на меті розвиток підростаючого покоління. Зокрема, як голова постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності і історичної спадщини, підтримую програми з підтримки молоді, вношу в них зміни та доповнення. Цьогоріч нам вдалось ухвалити ряд надзвичайно важливих програм, зокрема мова йде про Програми з роботи з обдарованою молоддю, соціальної програми «Молодь Вінниччини до 2020 року» та національно-патріотичного виховання. Також нам вдалося відкрити в кінці 2018 року креативний простір для молоді «Квадрат». Цей проект відкриває нову сторінку в питаннях молодіжної політики», - зауважила Людмила Станіславенко.

Депутатка також подякувала шкільним омбудсменам за активну позицію щодо розвитку рідного міста та керівництву Палацу дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної за сумлінну плідну педагогічну діяльність та вагомий внесок у розвиток майбутнього покоління.

«Приємно корисно провести час дійсно з розумними та ініціативними юними вінничанами. Впевнена, що з такими активними дітками наша держава у надійних руках», - додала Людмила Анатоліївна.

Обговорюючи тему, співпраці народу і влади Дмитро Мира наголосив, що забезпечення умов повноцінного життя та розвитку наймолодших членів міської громади – дітей та підлітків – є одним з найважливіших завдань Вінниці. Тому пріоритетами міської політики є максимальне сприяння:

- здоровому розвитку дітей та підлітків;

- рівному доступу дітей до якісної освіти;

- повноцінному вихованню у дітей моральних якостей, громадянської позиції та патріотизму;

- розвитку творчості та самовираження дітей та підлітків;

- захисту прав дітей та безпечному проживанню у місті;

- забезпеченню соціального захисту тих категорій дітей та підлітків, які потребують додаткової підтримки міської громади;

- максимальному залученню дітей та підлітків до громадського життя міста, прийняття рішень у всіх стратегічних питаннях щодо інтересів дітей та підлітків;

- адаптації дітей та підлітків до дорослого життя, у тому числі їх професійній підготовці та соціальній адаптації.

«Про різні форми взаємодії влади із громадою нашого міста, а зокрема з дітьми, ми можемо багато говорити, а от все що необхідно кожному з вас, можете знайти у такому документі, як Проект «Вінниця-дружня до дітей». Метою якого є Інтеграція зусиль усіх членів територіальної громади міста для створення передумов для повноцінного і здорового розвитку дітей, а також для участі самих дітей у формуванні міського середовища», - розповів директор «Центр підліткових клубів «Vin Smart».

Слід зауважити, що структурні підрозділи системи влади в нашому місті налаштовані на реальний розвиток продуктивних відносин з усіма громадянами міста. Гарним прикладом може слугувати така подія, підписання Меморандуму про наміри та взаємодію між представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ/UNICEF) в Україні та Вінницькою міською радою (5 жовтня 2018р.) Урочисте укладання такої угоди відбулося за участю міського голови Вінниці Сергія Моргунова та керівника секції соціальної політики ЮНІСЕФ Артура Айвазова, а також заступниці міського голови Галини Якубович та керівниці проекту “Вінниця – місто, дружнє до дітей” Ірини Борзової.

Фактично Меморандум означає готовність Вінниці виконати низку умов, які дозволять нашому місту отримати статус “Громада, дружня до дітей”.

Тож можна зробити висновок, що наше місто готове до розвитку і покращення життя для майбутнього усіх його жителів.

На данном изображении может находиться: 15 человек, люди улыбаются, люди сидят и в помещенииНа данном изображении может находиться: 10 человек, люди стоят, люди сидят, костюм и в помещенииНа данном изображении может находиться: 7 человекНа данном изображении может находиться: один или несколько человек и текст  

Читайте також