У Вінниці нагородили учасників фестивалю візуального мистецтва (Фото)
13:51 21.12.2018

20 грудня у Вінницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки робіт учасників обласного дитячого фестивалю-конкурсу візуального мистецтва «Різдвяна зірка» - 2018 та урочиста церемонія нагородження переможців.

На виставці представили більше ста робіт,  створених обдарованими учнями мистецьких шкіл, студій, гуртків, класів Вінниці, Жмеринки, Уланова, Хмільника, Тульчина, Теплика, Гайсина, Могилів-Подільського, Крижополя, Шаргорода, що розкривають зміст запропонованих тем – «Пригоди у Новорічній Вінниці» та «Жартуємо на Різдво».

Незважаючи на юний вік, учасники напрочуд тонко відчули дух наступаючих свят, творчо й оригінально підійшли до створення малюнків. Переважна більшість робіт виконана в техніці гуаші та акварелі, презентовано також витинанки, вироби з пап’є-маше і  hand made.

Роботи юних митців оцінювало фахове журі в складі відомого художника, члена Вінницького відділення НСХУ Олександра Назаренка, завідувача відділу «Образотворче мистецтво» музею, випускника Львівської національної академії мистецтв Сергія  Бартка та старшого наукового співробітника музею, випускника Одеської державної академії  будівництва та архітектури (відділення «Образотворче мистецтво») Марини Мороз.

Не обійшлося і без сюрпризів - вінницька майстриня Світлана Мелобенська показала присутнім піскову анімацію.

Дирекція музею вдячна Благодійному фонду Володимира Продивуса  за подарунки, надані переможцям конкурсу.

Організатори дитячого фестивалю запрошують бажаючих відвідати виставку та сподіваються, що роботи юних талантів створять передноворічну атмосферу і залишать у кожного незабутні враження й теплі спогади.

 
Читайте також