Освітньо-культурний табір для дітей: юним вінничанам розкажуть про традиції різних країн світу (ФОТО)
12:05 09.08.2019

У четвер, 8 серпня, у Вінниці  розпочав роботу дитячий триденний освітньо-культурний табір для дітей віком від 7 до 14 років.

Організаторам дійства виступили ГО «Українська сімейна фундація» за підтримки ГО Global Youth Community, а загалом з культурною спадщиною своєї батьківщини дітей знайомитимуть волонтери організації  Peace Corps та студенти з Індії та Африки.

Програма «табірної зміни» передбачає, що кожен день, знайомитиме учасників з культурою різних регіонів і навіть континентів, так у четвер містян знайомили з  американською культурою, у п’ятницю  — День африканської, а 10 серпня — індійської.

У перший день роботи табору окрім презентації і ранкової зарядки, діти взяли участь у вікторині, де змогли перевірити, чи добре вони знають Америку, побачили колоритний американський танець у виконанні гурту «American Dream», а вже потім взяли участь майстер-класах на відкритому повітрі, де волонтери вчили дітей робити традиційні прикраси північноамериканських племен, ліпити з тіста герб США, малювати тематичні сюжети.

[gallery type="slideshow" size="full" ids="232725,232726,232727,232728,232729,232730,232731,232732,232733,232735"]

Базовою локацією табору буде приміщення «HUB Місто змістів», але репетиції проходитимуть на площі перед готелем Поділля, майстер класи проводитимуться біля фонтану, що поряд з міською радою, а фінальний гала-концерт «Union Concert»  —у центральному парку ім. М. Горького.

Волонтер Корпусу миру, Сьюзі, американка індійського походження, розповіла, що  її запросили долучитися до цього проекту ще 4 липня під час проведення Дня Америки. Вона зазначила, що у Вінниці є чимало волонтерів, які охоче ділитимуться своїми знаннями саме з такою юною аудиторією. У перший день з дітьми працювало п’ятеро волонтерів з Америки, а вже сьогодні Сьюзі допомагатиме проводити День Індії, адже її батьки вихідці з цієї країни, а в  День Африки відбудеться за підтримки студентів медичного університету.

Ми поцікавилися в учасників табору, чого вони очікують впродовж цих трьох днів.

Ілля Власюк  розповів, що прийшов сюди, зацікавившись оголошенням в мережі, а очікує на нові цікаві знайомства і дізнатися щось нове.

Ще один учасник табірної зміни Тимур Веремеєнко пояснив, що сюди він прийшов, аби відпочити, повеселитися та познайомитися з новими людьми.

Нагадаємо, у Вінниці працює унікальний інклюзивний табір для дітей.

Читайте також