«Безпечний двір – безпечна країна»: юних вінничан навчали правилам поведінки у екстремальних ситуаціях
13:55 09.09.2019
252

Як правильно переходити дорогу? Як поводитись в екстремальній ситуації? На ці та інші питання відповіли вінницькі правоохоронці під час проведення акції «Безпечний двір – безпечна країна» за адресою Стельмаха, 19.

Подібна акція проходить у Вінниці сьомий раз поспіль. В ігровій формі правоохоронці розповіли юним вінничанам правила дорожнього руху, як переходити дорогу та дали приміряти каски й бронежилети.

До проведення акції долучилась депутатка обласної ради та голова постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко.

Людмила Анатоліївна розповіла, що саме у цьому дворі пройшло її дитинство і саме тому вона звернулась до правоохоронців з проханням провести навчання для малюків, які проживають на Стельмаха.

  • Коли я дізналась, що у Вінниці проходять подібні акції одразу зв’язалась з Оленою Вотяковою та попросила її провести акцію у тому дворі де проходило моє дитинство, - сказала вона. – Людське життя – це найбільша цінність і ми, дорослі повинні робити усе можливе аби юні вінничани знали правила поведінки на дорозі. Під час зустрічі поліцейські розповіли діткам багато цікавого. Я переконана, що ця інформація була корисної і вони її використовуватимуть у повсякденному житті.
[gallery type="slideshow" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="234296,234297,234298,234299,234300,234301,234302,234303,234304"]

За словами інспекторки зі зв’язків з громадськістю, лейтенанта поліції у Вінницькій області Ірини Проценко для того, аби кількість аварій на дорогах зменшилась необхідно інформувати та навчати. Ефективніше це робити змалку.

  • Недотримання елементарних правил дорожнього руху частіше за все призводить до дитячого травматизму й вчинення ДТП, - казала вона. – Задля зменшення та попередження дитячого травматизму та кількості дорожньо-транспортних пригод ми посилюємо превентивну та профілактичну діяльність з дітьми.

Місцеві жителі зауважили, що подібні акції надзвичайно важливі, а малюки із захопленням слухали правоохоронців та ділилися враженнями від зустрічі.

Довідково: за інформацією Відділу комунікації поліції Вінницької області з початку року (станом на квітень 2019 року, - при. авт.) стались 12 дорожньо-транспортних пригод за участі неповнолітніх, з них 11 дітей травмувались, 2 – загинули.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=cRWB_d-NqsI
Читайте також