Вінниця зайняла друге місце у рейтингу прозорості інвестиційного сектору
14:00 13.12.2018

13 грудня у Вінниці відбувся майстер-клас «Електронні сервіси та відкриті дані: як це вдалося Вінниці» від Вінницької міської ради.

Спікерами заходу стали Олена Бондарчук (департамент інформаційних технологій) Наталія Малецька (департамент правової політики та якості) Володимир Хорошев (департамент правової політики та якості) Сергій Московко (департамент інформаційних технологій) та Катерина Бабіна (КП «Вінницякартсервіс»).

На заході разом з учасниками поговорили про електронні сервіси міської ради Вінниці для громадян, бюджет участі та мапу коштів вінницької громади, а також про створення, форматування, оприлюднення відкритих даних та запровадження електронного квитка. Також для учасників майстер-класу передбачена екскурсія в ситуаційний центр міста Вінниця.

- Цей майстер-клас є спільною роботою «Transparency International» та Вінницької міської ради по програмі «Прозорі міста». Наразі Вінниця лідирує в нашому рейтингу прозорості інвестиційного сектору, де займає друге місце, окрім цього – займає місце в першій десятці у рейтингу прозорості міської влади, - говорить Аліна Кубенко, менеджерка з комунікації «Transparency International». – І, власне, ми хочемо поділитись інформацією про те, як міській владі Вінниці вдалося цього домогтися з активістами, представниками інших міст та іншими зацікавленими у цій теми людьми.

Захід організований програмою Прозорі міста/Transparent cities у рамках проекту «Розбудова прозорості в містах України», що здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.

Читайте також