«На межі катастрофи»: у Вінниці пройшов еко-форум
17:37 24.10.2019

У Вінниці стартував екологічний форум для  учнів та педагогічних працівників міста, організований департаментом освіти Вінницької міської ради та  ГО «Інститут розвитку міст». На цьому зібранні  учителі та учні зосередили свою увагу на  проблемах екології не лише міста, а й нашої планети.

Кожен, хто приходив на форум, уже з перших хвилин мав можливість наочно побачити  суть проблеми завдяки перформансу в холі та виставці «На межі катастрофи», організованій учнями вінницьких  шкіл. Загалом в процесі роботи  еко-форуму  відбувся короткий лекційний вступ, а потім дітям і дорослим окремо розповіли, як можна врятувати світ, сортуючи сміття, показали презентацію «Життя у стилі «0 відходів»  Школярі в кабінеті, де зазвичай засідає вчена рада, мали можливість провести екобатл, познайомитися з екокоміксами. Усі учасники мали змогу попрацювати у еко-воркшопах та у спільній фасилітаційній роботі.

Фактично з 10 до 14.30 Вінницький педагогічний університет  став епіцентром еко освіти. За задумом організаторів, форум повинен не тільки надихнути учасників на конструктивний діалог щодо екологічних проблем суспільства, а й надати учасникам практичні навички щодо поліпшення стану довкілля та..

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, окреслюючи мету форуму, розповіла:«У Вінниці ми вперше проводимо такий форум, але дуже сподіваємося, що він стане традиційним . Ми  інноваційно підійшли до його проведення з перфомансами і виставками фотографій. В рамках цього проекту хочемо привернути увагу до проблем екології і виховувати екологічно свідомих дітей, бо по великому рахунку зараз людство стоїть на порозі екологічної катастрофи.

Захід проходить в рамках міської Програми  з охорони довколишнього середовища  і не йде в розріз з концепцією інтегрованого розвитку « Вінниця 2030»

 У форумі беруть участь учні 9-11 класів, заступники директорів шкіл та вчителі відповідного напрямку. Фактично присутні представники усіх  36 шкіл Вінницької ОТГ та представники громадських організацій

Ми прагнемо щоб наші діти були екологічно свідомими, щоб вони знали про ті глобальні проблеми екології, які є у всьому світі».

[gallery type="slideshow" size="full" ids="237281,237280,237279,237278,237277,237276,237275,237274,237273"]
Читайте також