Реконструкція Замостянської: скільки коштів витратять на ремонт та як виглядатиме оновлена вулиця
14:43 04.07.2019

Сьогодні відбулася виїзна нарада  за участю міського голови Сергія Моргунова, керівників департаментів та представників ЗМІ. На порядку денному було дві групи об’єктів— капітальний ремонт  прибудинкових територій  багатоквартирних житлових будинків по проспекту Юності 3, 7, 11, а також друга черга реконструкції вул. Замостянська.

Роботи тривають на ділянці від «Локомотиву» до палацу мистецтв «Зоря». Наразі тут тривають активні ремонтні роботи: роблять алею, дорогу і «оксамитовий шлях» для трамваїв. Будівельники вже засипають траншеї для заміни каналізації та інших комунікацій вздовж алеї, починають класти тротуарну плитку.

Вартість робіт складає 89 мільйонів 970 тисяч гривень

Міський голова зауважив, що такі масштабні ремонтні роботи були б неможливі без сприяння нинішнього уряду, бо наприклад тільки по Замостянській співфінансування з боку держави становить 50 %.

За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Володимиа Ніценка, підрядник не лише робить нову дорогу і  тротуари, викладаючи тротуарною плиткою бульвар, замінюючи трамвайні колії на «оксамитовий шлях», ай замінив  всі комунікації під землею.

Вже зараз, коли були сильні дощі місцеві мешканці відчули різницю завдяки системі водовідведення.  Міський голова, коментуючи ситуацію, зазначив, що за останні 3-4 роки проведено по місту масштабні роботи по ремонту та облаштуванню зливної каналізації, якої, до речі, на Замостянській взагалі не було.

В реалізації проекту реконструкції використовуються найсучасніші технології, зокрема про зварювальну установку розповів науковий співробітник інституту зварювання імені Патона Георгій Гіненко.

«Все максимально автоматизовано і фактично зведено нанівець так званий «людський фактор», - розповів він. - Обладнання досить мобільне і легко переноситься, вартість такої установки коливається від 15 до 10 тис. доларів, але зносостійкість таких швів в рази вища».

В перспективі на реконструйованій вулиці встановлять лавки та урни, висадять 220 дерев, на першій черзі висадили 210, фактично в 4 рази збільшивши їх кількість. Зроблять нове LED-освітлення, змонтують відеонагляд та Wi-Fi. Поставлять облаштують нові зупинки для громадського транспорту. Зокрема, збудують зупинку біля «Прозорого офісу», стадіону «Локомотив». Окрім того на другій черзі вулиці Замостянської встановлять «Варшавський замок», це може бути як подарунок наших польських друзів, так і інсталяція місцевих митців.

Підводячи підсумки зустрічі, Сергій Моргунов пообіцяв, що десь у вересні місяці вінничани отримають гарний подарунок — майже кілометр реконструйованої вулиці.

Нагадаємо, у другій половині липня планується капітальний ремонт ділянки дороги на  Соборній.

Читайте також