У Вiнницькiй областi стартує сезон цукроваріння
17:30 28.08.2017
254

Питання готовності підприємств цукрової галузі до початку й проходження сезону обговорювались сьогодні під час наради під головуванням  першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка. У нараді взяли участь керівники цукрових заводів, директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук,  голова правління ПАТ «Вінницягаз» та технічний директор ПАТ «Вінницяобленерго».

В ході наради йшлося про рівень технічної, матеріальної та кадрової  забезпеченості підприємств; стан укладення ними всіх необхідних договірних зобов’язань; наявність дозвільних та сертифікаційних документів; обов’язковість розрахунків з постачальниками сировини, застосування альтернативних видів палива.

Як зазначив Андрій Гижко, галузь стає більш рентабельною, поширюється географія тих країн, що готові брати наш білий цукор. Серед таких країн Індія, Іран, Азербайджан, Китай. А збільшення прибутків за рахунок технічного та технологічного удосконалення виробництва, підвищення рівня переробки сировини на основі передових технологій підвищують перспективи галузі на майбутнє.

За даними асоціації «Вінниця-цукор» всі заводи цукрової галузі будуть оптимально забезпечені сировиною. У поточному сезоні планується переробити 2,5 – 2,6 мільйонів тонн цукрового буряка з очікуваним вихо

[contact-form][contact-field label="Ім`я" type="name" required="true" /][contact-field label="Електрона пошта" type="email" required="true" /][contact-field label="Сайт" type="url" /][contact-field label="Повідомлення" type="textarea" /][/contact-form]

дом 375 тисяч тонн цукру.

Разом з тим, відповідно до наказу Мінагрополітики України від 14.03.2017 №130 області доведено квоту «А» на виробництво та реалізацію цукру на внутрішньому ринку в обсязі 348,9 тисяч тонн.

Загалом, у виробничому сезоні 2017 року планується робота 7-ми цукрових заводів області. На деяких з них проведені заходи із реконструкції та модернізації, що спрямовані на підвищення якості виробництва та зменшення впливу на довкілля.

Першим починає обробку цукросировини ТОВ Агрокомплекс «Зелена долина», смт Томашпіль. Орієнтовно, за прогнозами, сезон цукроваріння в області триватиме біля 100 днів.

Читайте також