«Коханя — це наше зростання»: вінничанка організувала арт-проект для дружин бійців АТО
14:36 09.08.2019

Незабаром у Вінниці стартує проект «Коханя — це наше зростання». Журналіст сайту ilikenews.com.ua поцікавився у організатора і куратора даного починання, тренера, арттерапевта, художниці Марії Дитинюк, як виник задум і в чому полягає його проекту.

  • Ідея виникла ще на конкурсі «Місіс Вінниця», в якому я брала участь. За умовами конкурсу кожна учасниця мала представити власний соціальний проект — мій був спрямований на арттерапію з жінками, чоловіки яких перебували в зоні АТО. Саме завдяки цьому проекту я здобула перемогу в номінації «Місіс «Добре серце». Зараз з’явилася можливість втілити його в життя. Правда, концепція дещо зазнала змін, якщо раніше ми орієнтувалися виключно на дружин учасників антитерористичної операції, то зараз ми раді будемо бачити всіх жінок, які прагнуть налагодити стосунки в родині.

В рамках проекту з 18 серпня по 6 вересня у молодіжному центрі «Квадрат» проходитимуть заняття з арттерапії (всього їх планується 5, по дві години кожне). Крім лекційного матеріалу, будуть практичні і домашні завдання. А вже 6 вересня кожна учасниця проекту зможе залишити власний штрих на великому полотні (1,5м Х1,5м).

Маря Дитинюк зауважила, що найймовірніше створена картина експонуватиметься у військовому шпиталі.

  • Малюватимемо ми біля міської ради. Ще один важливий момент — імена учасниць проекту і їхніх «половинок» буде закарбовано на монументальному розписі стіни одного з будинків по Соборній, біля МакДональдзу. Цей розпис я робитиму разом з куратором проекту «VIN-ART-CITY» Олександром Никитюком. Загалом проект присвячено дню міста, а відбудеться завдяки підтримці департаменту культури ВМР та депутата Вінницької обласної ради Людмили Станіславенко.
Читайте також