У Вінниці пройде фестиваль, який немає аналогів у світі
16:05 04.09.2019

В п’ятницю, 13 вересня, у Вінниці розпочне роботу  XIIІ Міжнародний ВІННИЦіЯНСЬКИЙ фестиваль комедійного та пародійного кіно. І сьогодні його організатори дали преес-конференцію, де розповіли, чим  зваблюватимуть публіку і які «родзинки» очікують на  кіногурманів.

Отже, в п’ятницю 13-го о 19.00 на Майдані Незалежності  відбудеться нагородження  переможців 13-го «ВІННИЦіЯнського фестивалю», і організатори переконані — жодна містика святу не завадить. Загалом на конкурс цього року подали заявки близько учасників з 8 країн світу, однак наразі оргкомітетом відібрано 20 в чотирьох номінаціях : «Відеокліп», «Анімація», «Реклама», «Шорт побери». Під час церемонії нагородження, яка до певної міри пародіюватиме «Оскар», покажуть по два кращих  фільми у кожній номінації і оголосять переможців. Всі переможці отримають одну з найкреативніших нагород в світі кіномистецтва  — «Золотого літаючого слона», дизайн якого розробив гендиректор компанії «Діадема» Григорій Дерун. Зокрема, пан Георгій, підприємство якого стало генеральним спонсором події, зазначив, що фестиваль, який планувався як комедійний кінофорум, став сімейним, оскільки його гості стали членами фестивальної родини і справжніми друзями нашого міста.

Куратор фестивалю Євген Майданик розповів журналістам, що такому мистецькому явищу як «ВІННИЦіЯнський  фестиваль» немає аналогів у світі, адже це не просто «короткий метр», це ще й комедійно-пародійний короткий метр.

До речі,  серед зіркових гостей на кінофестивалі очікуються як «старожили» фесту: Віктор Андрієнко, Ян Левінзон, Євген Чепурняк, гуморист режисер та телеведучий Анатолій Борсюк. Крім того, очікується приїзд культової особистості у світі мультиплікації, володаря «Золотої пальмової гілки» справжнього Венеційського кінофестивалю Гаррі Бардіна, який, проживаючи в Москві, мав сміливість виступити проти анексії Криму та підписати лист на підтримку Олега Сенцова. Також будуть дебютанти зіркового складу цього фестивалю — акторка і телеведуча Лілія Ребрик та учасниця «Жіночого кварталу», колишня випускниця палацу мистецтв «Зоря» Еліна Мбані. Якщо минулоріч ведучою церемонії була Катерина Осадча, то цього разу організатори вирішили дотриматися «гендерної рівності» і запросили її чоловіка Юрія Горбунова. Між іншим, на відкриття  фестивалю барабанний ансамбль «Барвінок» підготував цілком ексклюзивний номер.

Читайте також