«Міс Вінниця-2020»: у Вінниці стартував прийом заявок
12:08 11.12.2019
254

Після того, як було оголошено, що у Вінниці стартував прийом заявок на участь в конкурсі «Міс Вінниця-2020», журналіст сайту ilikenews.com.ua поспілкувався з організатором конкурсу Євгеном Майдаником, аби дізнатися про історію самого конкурсу в Вінниці, про критерії відбору учасниць, загальну кількість конкурсанток та врешті за що змагатимуться панянки.

— Якщо я не помиляюся, то у Вінниці конкурс краси проводиться з 1991року, а ми, міський палац мистецтв «Зоря», проводитимемо його вже 23 раз. Щодо критеріїв відбору претенденток, то вони досить суб’єктивні: ті, хто вважають себе вродливими, можуть надсилати заявки до 20 січня наступного року. Правда, в кожного свої власні критерії краси. Звісно, здорова логіка має бути — при певному зрості має бути адекватна вага. Хоч у нас перемагали і конкурсантки зі зростом 180 см і 167, та і не лише в нас (на «Міс Україна» теж були такі фіналістки). Звісно, при відборі враховуватиметься пропорційність претенденток, вміння поводитися на сцені і певна харизма. Загалом ми йдемо за критеріями «Міс Світу», які дозволяють участь в конкурсі краси дівчатам віком від 16 до 26 років, незаміжнім (ні раніше, ні на момент проведення конкурсу) та які не мають дітей. На відбірковому турі журі, яке складатиметься з 15 осіб (половина з яких — медійники, аби самі обрали і потім не нарікали на непрозорість конкурсу), відбере 16 учасниць, які й змагатимуться між собою за першість. У нас не буде призів в грошовому еквіваленті, всі фіналістки отримають від організаторів подарунки. Ми маємо спеціальні номінації від наших партнерів і три офіційних — «Міс» і дві «Віце-міс». Серед призів — сукні, коштовні прикраси, путівки за кордон, загалом призовий фонд конкурсу десь 150 тисяч гривень ( плюс/ мінус), якщо підбити вартість подарунків, які вручатимуться фіналісткам. Головна переможниця отримає срібну корону, яка виготовляється за окремим ескізом, титул «Міс Вінниця» та автоматично проходить до фіналу національного конкурсу «Міс Україна».

— Щодо срібної корони, це таке собі «перехідне знамено» чи вона залишається у переможниці?

— Ми, напевно, єдині в Україні (світову статистику зараз озвучити не зможу), хто дарує переможниці корону назавжди. І тіара наступної конкурсантки буде відмінна від попередньої. Ми навіть на 20-й конкурс зробили виставку корон, зібравши всі, які були зроблені впродовж цього періоду, не зважаючи на те, що їх власниці розпорошилися не лише по Україні, а й по всьому світу. Цей приємний бонус став можливим завдяки нашому партнеру — ювелірній фірмі «Діадема», яка запропонувала робити саме так : назавжди і за індивідуальним ескізом.

Нагадуємо, щоб подати заявку на участь в конкурсі, потрібно звернутись за телефонами Міського палацу мистецтв «Зоря» ((0432) 65-56-12, 65-56-13) або ж надіслати листа на електронну адресу zakladmpm@gmail.com.

Читайте також