В Одесі пройшов ІХ Міжнародний «Чорноморський контейнерний саміт 2017»
17:50 07.09.2017
253

Сьогодні в Одесі пройшов ІХ Міжнародний «Чорноморський контейнерний саміт 2017». Впродовж дня учасники обговорювали розвиток контейнерних перевезень, актуальні завдання АМПУ для створення сприятливих умов для контейнерних перевезень, виклики для морської галузі в еру цифрових технологій, розвиток контейнерної логістики в Україні та багато інших питань, важливих для розвитку галузі питань.

В рамках зустрічі перед учасниками виступили в.о. голови Адміністрації Морських портів України Райвіс Вецкаганс, начальник Одеської філії Державного підприємства «АМПУ» Ігор Ткачук, генеральний директор АСК «Укрічфлот» Дмитрий Москаленко, директор видавництва «Порти України» Костянтин Ільницький та інші.

Під час виступу Райвіс Вецкаганс розповів присутнім про роботу та головні завдання АМПУ.

- Адміністрація морських портів України – це державне підприємство, яке нині займається управлінською діяльністю стратегічними активами в українських портах, - сказав в.о. голови Адміністрації Морських портів України. – В цілому нам підпорядковується 12 портів, якщо дивитися у розрізі контейнерних терміналів, то я б відзначив п’ять з них. За нашими підрахунками, загальна потужність складає більше 3 млн. TEU. Нині АМПУ займається розробкою стратегії розвитку портів.

Після обговорення діяльності Адміністрації морських портів України в цілому начальник Одеської філії Ігор Ткачук розповів присутнім про шляхи підвищення конкурентоспроможності Одеського морського порту, як найбільшого контейнерного порту України.

На початку свого виступу Ігор Ткачук подякував організаторам від імені колективу Одеського порту за надану можливість долучитись до роботи саміту. Керівник ОФ ДП «АМПУ» розповів представив учасникам зустрічі інформацію щодо обробки контейнерів, наявний стан справ щодо реалізації розпочатого проекту та про нові плани.

- Сьогодні перевалочні потужності Одеського морського порту складають 900 тис. TEU на рік, - повідомив Ігор Ткачук. - Наявність двох сучасних контейнерних терміналів, побудова високого рівня сервісу обслуговування контейнерних ліній та клієнтури, зручна технологія оформлення контейнерних вантажів дозволяють Одеському порту бути лідером з обробки контейнерних вантажів серед вітчизняних портів. Ми розуміємо, що на сьогоднішній день існують проблемні питання, які адміністрація порту спільно із портовими операторами повинна вирішити. Серед них є і складні моменти, проте не зважаючи на це, ми повинні рухатись вперед.

Розповідаючи про роботу підприємства, Ігор Віталійович наголосив, що саме в Одеському порту, вперше серед підприємств морської галузі, було успішно впроваджено «Вільну практику». Також він зауважив, що завдяки подібному нововведенню та ряду інших заходів нині підприємство – лідер серед українських морських портів в обробці контейнерів, адже на Одеські стивідорні компанії припадає 87 % від усього контейнеропотоку України.

В ході свого виступу керівник Одеської філії державного підприємства представив інформацію щодо збільшення контейнерообігу на підприємстві.

За його словами, за 2016 рік по Одеському морському порту ця цифра складала - 480,3 тис. ТEU, що на 29 % більше, ніж у 2015 році. Перше півріччя 2017 р. – 252 тис. ТEU, що на 10 % більше, ніж за аналогічний період 2016 р.

Окрім обговорення контейнерообігу на підприємстві, Ігор Ткачук розповів присутнім про інвестиційні проекти. Серед проектів, які планується реалізувати на підприємстві були наступні: необхідність завершення розпочатого проекту «Карантинний мол», Розширення контейнерного терміналу ТОВ «Бруклін Київ-Порт», а також питання, щодо під’їзних автомобільних шляхів.

Читайте також