Сумнівна педагогіка: в Одесі вчителька принижувала дитину через україномовність (аудіо)
22:58 12.10.2020
267

Черговий скандал, пов'язаний з цькуванням дитини за українську мову: вчителька малювання одеської гімназії № 4 принизила п’ятикласницю і довела її до сліз через те, що дівчинка розмовляє державною мовою, повідомляє "Думська", посилаючись на відповідний аудіозапис.

Інцидент трапився минулої п'ятниці – вчительку роздратувало, що п'ятикласниця Леся відповіла їй українською. Педагог брутально накричала на дитину, довівши до сліз і заявила, що та нібито "вважає себе вищою інших, тому що говорить українською мовою".

"Встань! Встань, я сказала, якою мовою я з тобою говорю?!" – кричить педагог.

В кінці вчителька намагається  "заспокоїти" дитину: "Не реви і відповідай наступного разу краще. Але так не можна говорити. Виходить, що вона вища за нас. Давайте українською тоді все будемо спілкуватися?!"

До речі, мама школярки розповіла, що на її дитину вже не вперше тиснуть у навчальному закладі через державну мову.

У департаменті освіти і науки Одеської міськради вже відреагували на інцидент. Директор департаменту Олена Буйневич заявила, що вчительку звільнять за ст. 31 п. 3 КЗпП – "вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального вчинку, не сумісного з продовженням такої роботи".

На своїй сторінці Фейсбук посадовець написала "Приношу свої вибачення від усіх педагогів батькам і дитині. А нам, вчителям, хочу побажати не закривати серце від почуттів вихованців. Такий тон, тиск і зміст сказаного назавжди позбавляють дитячої довіри".

 

 

Читайте також