І.ТКАЧУК: Безпека в Одеському порту повинна бути на найвищому рівні
09:01 12.09.2019
252

На минулому тижні завершилась комплексна перевірка Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» з питань організації функціонування системи управління охороною праці, пожежної безпеки, безпеки дорожнього руху. Цей захід проводився згідно з графіком комплексних та цільових перевірок ДП «АМПУ». До складу комісії на чолі з начальником служби охорони праці ДП «АМПУ» Юрієм Яковищенко, входили фахівці центрального апарату, та представники інших філій АМПУ.

Комісія детально вивчала роботу, що проводиться адміністрацією Одеського морського порту з широкого спектру проблем: не тільки з охорони праці, пожежної безпеки і безпеки дорожнього руху, а й з техногенної безпеки, енергобезпеки. Станом речей з цих питань комісія, в цілому, задоволена, що знайшло відбиток у підсумковому документі. Причому члени комісії підкреслили, що з означених напрямків адміністрація Одеського порту є кращою серед усіх філій і впроваджені тут методи слід поширити на всі морські порти України.

- Ця досить висока оцінка діяльності адміністрації з боку керівного органу не випадковість, - зазначив начальник адміністрації Одеського морського порту І.Ткачук – В Одеському порту серйозне ставлення до питань безпеки давня традиція, у цій сфері напрацюваний чималий досвід. Тут не має ніяких секретів - це суворе дотримання законодавчих та нормативних актів… і по можливості намагаємось робити більше.

На підтвердження цього висновку І.Ткачук навів такий приклад. Співробітники служби охорони праці філіалу вийшли з ініціативою розробити рекламні плакати і розмістити їх на лайт-боксах по порту. Адміністрація порту відшукала можливість профінансувати проект з власних коштів філіалу. Ця ініціатива знайшла підтримку і в стивідорних компаніях. І тепер наглядна пропаганда безпечної праці діє по всьому порту.

На изображении может находиться: небо и на улице

Втім, перевірка виявила не тільки позитивні моменти роботи філії у сфері безпеки.

- Від комісії до роботи ОФ ДП «АМПУ» ми отримали деякі, хоча і не значні, зауваження. Більшість з питань оперативно вирішені, по іншим адміністрація підготувала план усунення недоліків. Ця робота - на суворому контролі керівництва. Будемо уважно слідкувати, щоб всі пропозиції комісії, щодо покращення діяльності у цій надзвичайно важливій сфері, були відпрацьовані якісно, тому що безпека в Одеському порту повинна бути на найвищому рівні, - підкреслив І.ТКАЧУК.

Прес-служба адміністрації Одеського морського порту

Читайте також