Ігор Ткачук зустрівся з представниками загону охорони морських портів
15:17 02.02.2018
252

В Одеській філії державного підприємства Адміністрації морських портів України обговорили передачу охорони державного підприємства. Дане питання було розглянуто під час зустрічі начальника ОФ ДП «АМПУ» Ігоря Ткачука та голови профспілки Володимира Зайкова.

В ході спілкування з керівництвом портовики мали можливість підняти проблемні питання та почути про можливі шляхи вирішення ситуації, що склалась. Після обговорення присутнім наголосили, що у разі виникнення нових питань начальник державного підприємства готовий провести повторну зустріч та обговорити проблемні моменти.

Коментуючи виступи представників загону охорони, Ігор Віталійович зауважив, що сьогодні важливо знайти компромісне вирішення питання, і наголосив на важливості дотримання чинного законодавства.

  • Морські порти України є містоутворюючими підприємствами й ключовими ланками економіки нашої держави, тому проблема безпеки, тим більше в умовах проведення антитерористичної операції, стала в розряд першочергових. На жаль, нині в нас є ряд проблемних питань і ми їх неодноразово обговорювали. Звичайно, питання працевлаштування українців та гідна заробітна плата – це ключові фактори, на які керівники підприємств повинні звертати свою увагу. Це чітка позиція Президента та Прем’єр-міністра України. Сьогодні перед нами доволі непросте завдання, адже ми повинні не лише зберегти робочі місця, а й забезпечити належну охорону державного підприємства.

Голова профспілкової організації Володимир Зайков зауважив, що Ігор Ткачук завжди готовий зустрічатися з трудовим колективом й відповідати на питання співробітників.

  • Сьогодні ми бачимо чітку позицію керівництва на важливості забезпечення вас робочими місцями. Звичайно, є питання, які потребують обговорення, проте впевнений, що нам вдасться досягнути компромісу. Нині ви почули відповіді на питання, що вас хвилюють і побачили, що керівництво готове з вами зустрічатись й працювати у напрямку вирішення проблемної ситуації.

Зазначимо, в країнах ЄС охорона в сфері портового господарства, аеропортів й подібних підприємств передана спеціалізованим охоронним компаніям. Окрім того, експерти торгово-промислової палати США  рекомендували АМПУ, особливо це стосується одеського порту, де базуються основні сили ВМСУ, передавати функції охорони спеціалізованій компанії.

 
Читайте також