путін спекулює на прецеденті Косова, обґрунтовуючи нібито право псевдореспублік Донбасу на незалежність
13:00 27.04.2022
341

Самопроголошені терористичні організації так звані «ДНР» та «ЛНР» оголосили про свою «незалежність», користуючись прецедентом, створеним у Косово. А рф напала на Україну «в повній відповідності до Статуту ООН», - про це заявив президент рф володимир путін на зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем, повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

«Я дуже добре знайомий, особисто читав усі документи Міжнародного суду ООН щодо ситуації в Косові. Прекрасно пам'ятаю рішення Міжнародного суду, де написано, що при реалізації права на самовизначення та чи інша територія якоїсь держави не зобов'язана звертатися за дозволом на проголошення свого суверенітету до центральної влади країни», — сказав путін.

 

«Якщо це так, то тоді республіки Донбасу... мають таке ж право, не звертаючись до центральних органів влади України, оголосити про свій суверенітет, тому що прецедент створено», — продовжив ватажок кремля.

Гутерріш зазначив, що ООН не визнала незалежність Косова.

Але путін продовжив стояти на своєму та виправдовувати напад на Україну.

«Якщо цей прецедент створено, те саме могли зробити і республіки Донбасу. Ми, зі свого боку, отримали право їх визнати як незалежні держави. Так зробили дуже багато держав світу, зокрема наші опоненти на Заході щодо Косова», — сказав він.

Після цього, продовжив путін, ДНР та ЛНР звернулися до Росії з проханням надати їм військову допомогу «щодо тієї держави, яка проводить проти них військові операції. Ми мали право це зробити у повній відповідності до статті 51 Статуту ООН», — підсумував ватажок Кремля.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також