Путін і Макрон під час переговорів у Москві обговорили європейську безпеку та Україну
09:00 08.02.2022
311

Президенти Росії та Франції Владімір Путін та Емманюель Макрон провели зустріч у Москві, на якій обговорювалося питання європейської безпеки, яке включало ситуацію пов'язану з Україною, повідомляє сайт Кремля.

Зустріч президентів Росії та Франції тривала більше п'яти годин. У ході переговорів сторони обговорили українське питання та безпеку у Європі. Емманюель Макрон зазначив, що лише дипломатичний шлях є прийнятним у вирішенні "української кризи".

Путін вкотре використав кремлівські наративи, наполягаючи на виконанні Україною Мінських угод у російському трактуванні.

Привертає увагу той факт, що вимовляючи вітальну промову Путін постійно звертався до президента Франції на “ти” називавши його “дорогим Емманюелем”.

“Шановний пане Президент, дорогий Еммануюль! Я дуже радий тебе бачити. Ми не зустрічалися вже два роки, і, звичайно, накопичилося дуже багато питань, які можна і потрібно обговорювати у такому прямому форматі. Що особливо хотів підкреслити: я, звичайно, розумію, у нас загальне занепокоєння з приводу того, що відбувається у сфері безпеки в Європі, і я хочу подякувати тобі за те, що Франція незмінно бере активну участь у напрацюванні принципових рішень у цьому напрямі” — звернувся Путін до Макрона.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також