Приватбанк почав блокувати рахунки клієнтів з тимчасово окупованих територій
15:12 22.08.2022
258

ПриватБанк почав блокувати рахунки переселенців з Донецької та Луганської області, вимагаючи актуалізувати дані про місце проживання. Такі дії фінустанови є незаконними.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як повідомляють у Міністерстві, до них та до громадських організацій надходять звернення від ПриватБанку, які зареєстровані на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Люди скаржаться, що банк вимагає від них актуалізацію персональних даних. 

За допомогою мобільного додатку "Приват24"  або на сайті фінустанови клієнтам треба оновити інформацію стосовно адреси проживання і додати документ, що підтверджує місце проживання. Додатково можуть вимагати копії документів, зокрема, довідки про взяття на облік ВПО (навіть якщо такі дані вже надавалися банку або клієнт не має статусу ВПО). В окремих випадках вимагають прибути до відділення. Інакше попереджають, що протягом серпня заблокують рахунок.  

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час наради, присвяченій цьому питанню, зауважила, що подібні вимоги є неприпустимими. Мінреінтеграції звернулося до Національного банку України з проханням розібратися в ситуації та вжити відповідних заходів, а також до "Приватбанку" з вимогою припинити масове блокування рахунків клієнтів з тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також