Прикордонники та бійці ЗСУ провели навчання в Азовському морі. ФСБ підглядали
18:32 30.07.2021
267

Минулої ночі в Азовському морі відбулося тактичне навчання складових Об’єднаних Сил.

Корабельно-катерний склад Маріупольського загону Морської охорони та підрозділи Військово-Морських Сил ЗСУ відпрацювали злагодженість спільних дій із протидесантної оборони узбережжя Азовського моря. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Вночі кораблі та катери Морської охорони вийшли в море для відпрацювання бойових маневрів. Вони були розділені на тактичні групи. Одні забезпечували безпеку судноплавства, закриваючи райони проведення стрільб, обстежували прибережні води для убезпечення рибалок-любителів від випадкового потрапляння в зону висадки десанту. Інші доставляли штурмові підрозділи до берега і надавали вогневу підтримку з моря.

Під час артилерійських стрільб кораблі Морської охорони відпрацювали попереджувальну стрільбу по судну-порушнику, ураження надводної цілі та ліквідацію плавучої міни.

Під час прибуття до місця проведення стрільб, спостережна вахта кораблів Морської охорони зафіксувала наближення корабля Берегової охорони прикордонслужби ФСБ РФ. Зважаючи на часті провокації росіян в акваторії Азова, учасники навчань були готові реагувати на зміни в обстановці, але «недружні сусіди» лягли в дрейф та стежили з відстані близько 6 морських миль.

Після завершення відбувся розбір та аналіз тактичного навчання, за підсумками якого діям підрозділів керівництво дало оцінку «добре». І це означає, що завдання виконано, готовність підрозділів до виконання бойових завдань – забезпечена.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також