Прокуратура Вінниччини повідомила про підозру колаборантці Херсонщини
12:30 29.06.2023
482

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності мешканці Нової Каховки. Жінка працює в одному із «органів влади», створених рашистами на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області

Жінка яка працювала у Пенсійному фонді України у Херсонській області, офіційно звільнилась з нього і «влаштувалась на роботу» до  так званого «Новокаховського муніципального округу відділення фонду пенсійного і соціального страхування російської федерації по Херсонській області».

До сьогодні підозрювана - відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду -  продовжує злочинну діяльність. Вона працює у незаконному органі влади в тимчасово окупованому м. Генічеську Херсонської області, здійснюючи, зокрема, керівництво діяльністю «служби», управління персоналом та взаємодію з іншими «органами влади». 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також