Президент зазначив, що розблокувати Маріуполь воєнним шляхом зараз неможливо
13:00 09.05.2022
276

Президент Володимир Зеленський заявив, що, за висновками керівництва Збройних Сил України, на сьогодні не існує воєнного шляху для деблокади частково окупованого Маріуполя — українські захисники тримають там оборону на території комбінату "Азовсталь", - про це він заявив під час пресконференції з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

"Розблокувати воєнним шляхом місто Маріуполь неможливо. Це неможливо на сьогодні. Ми про це говорили відкрито. В Україні немає такої важкої зброї для того, щоб розблокувати військовим шляхом Маріуполь. Це не думки, це висновки керівництва нашої армії", — заявив глава держави.

Зеленський уточнив, що на сьогодні влада зосереджена на дипломатичному шляху деблокади "Азовсталі". Він нагадав, що так вдалося вивезти всіх цивільних з території комбінату.

"Що стосується військових. Російські військові, російська армія, керівництво армії і політичне керівництво РФ не хоче відпускати наших військових. На допомогу з цього питання були запрошені перемовники з Туреччини, Ізраїлю, Швейцарії. Спробували вирішити це питання Французька Республіка, а також ООН і представники керівництва Міжнародного комітету Червоного Хреста. Росія міняє військових тільки якщо вони полонені на полонених. Ось така ситуація. Це відповідь, яка є від РФ. Іншої відповіді не існує", — підсумував Зеленський.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також