Прем'єр-міністр Фінляндії повернула в бюджет країни гроші, витрачені на її сніданки
19:03 04.08.2021
388

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін повернула в бюджет країни більш, ніж € 10,1 тисячі, які вона витратила на власні сніданки в 2020 році. Решту суми за 2021 рік, близько € 4,2 тисячі, вона повинна виплатити до кінця серпня. Про це повідомляє фінське видання Uutissuomalainen.

Навесні цього року стало відомо, що прем'єр-міністр Фінляндії та її сім'я снідали в резиденції за рахунок грошей бюджету країни. Щомісяця на харчування сім'ї прем'єра йшло близько € 850.

За словами Марін, бюджетні гроші витрачалися через відсутність інформації про те, які саме пільги надаються прем'єр-міністру. Вона також заявила в твіттері, що поверне всі кошти, витрачені з бюджету країни. А канцелярія прем'єра вивчить інструкції з приводу послуг, що надаються в резиденції, і внесе необхідні зміни.

Дослідчу перевірку інциденту також проводила поліція Гельсінкі. Відзначається, що розслідування не стосувалося дій Марін, правоохоронні органи вивчали тільки роботу чиновників урядової канцелярії. Справу заведено не було.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також