Понад 75% українців підтримують розрив усіх стосунків з рф та заборону на в'їзд росіянам – опитування
16:38 22.08.2022
254

Понад 75% респондентів підтримають рішення після перемоги України та деокупації її території про повний розрив усіх стосунків з російською федерацією аж до цілковитої заборони на в’їзд росіян в Україну.

Такими є результати опитування, проведеного Фондом Демініціативи ім. Ілька Кучеріва та Центром Разумкова.

Абсолютна більшість (86%) респондентів вважають, що російське керівництво несе основну відповідальність за війну в Україні. Ще 42,5% опитаних вважають також, що така сама відповідальність лежить і на громадянах Росії. Водночас близько 20% серед іншого звинувачують у вторгненні керівництво України, а 18% і 16% - держави-члени НАТО і керівництво США відповідно.

Опитування проводили з 5 до 12 серпня 2022 року методом face-to-face у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві. У Запорізькій, Миколаївській, Харківській областях – лише на тих територіях, які контролює уряд України та на яких немає бойових дій.

Усього опитали 2024 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також