Верховна Рада офіційно визнала «рашизм» державною ідеологією РФ
16:16 02.05.2023
260

За - 281 народний депутат

Крім того, Верховна Рада закликала ООН, ЄС та уряди демократичних країн підтримати засудження політики рашизму.

Нагадаємо, депутати зареєстрували в Раді проєкт постанови № 9101 "Про Заяву Верховної Ради України "Про визначення існуючого в російській федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких"".

Постанова Верховної Ради України покликана засудити рашизм як ідеологію і практики, що лежать в основі державної політики російської федерації та містить заклик до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із закликом підтримати засудження ідеології, політики та практики рашизму. 

"Даною Заявою, Верховна Рада України засуджує рашистський режим президента російської федерації В. Путіна як злочинний, звертається до міжнародного співтовариства із закликом застосувати реальні заходи для притягнення до відповідальності військовополітичного керівництва країни-агресора та об'єднати зусилля для подолання загроз, які становить такий режим для миру та безпеки", - йдеться в пояснювальній записці до проєкту постанови.

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також