Варшава застерігає Захід від тиску на Україну
12:29 16.06.2022
259

Україна має вирішувати, на якому етапі і за якою формулою вести діалог з росією, будь-який тиск є недоцільним, - про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач, передає Польське радіо.

«Не тиск якихось західних країн, а Україна має вирішувати, на якому етапі і за якою формулою вона розмовлятиме з росією», - заявив заступник глави польської дипломатії.

Він підкреслив, що діалог з москвою після нападу на Грузію в 2008 році чи після 2014 року не привів до стабілізації і миру. Навпаки, така політика давала путіну час на підготовку до чергових військових операцій і сприймалася ним як слабкість західної політики.

«Польська сторона вважає за недоцільне тиснути на Україну для передчасного діалогу (з росією – ред.)», - підкреслив дипломат.

Він нагадав, що путін порушив Мінські домовленості, гарантами яких були Німеччина і Франція. «Тому незрозуміло, звідки переконання, що будь-які розмови і діалог могли би знову сприйматися путіним як зобов’язуючі»,- констатував заступник глави МЗС Польщі.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також