Володимир Зеленський перебуває в Афінах на саміті Україна - Балкани
13:56 22.08.2023
281

Президент України Володимир Зеленський перебуває в Афінах на саміті "Україна - Балкани". Під час свого візиту він провів зустрічі з кількома лідерами і представниками країн Балканського регіону:

  1. Зустріч з прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим: Під час цієї зустрічі були обговорені питання співпраці між Україною та Болгарією, чорноморська безпека, а також захист альтернативних "зернових коридорів".

  2. Зустріч з Президентом Сербії Александром Вучичем: Під час цієї зустрічі обговорювалися питання поваги до статуту ООН та непорушності кордонів, а також розвиток відносин між Україною та Сербією.

  3. Зустріч з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн: Під час цієї зустрічі обговорювалася нормалізація українського продовольчого експорту та транзиту, а також координація позицій щодо Формули миру на шляху до Глобального саміту миру.

  4. Зустріч з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем: Під час цієї зустрічі були обговорені питання нового пакету оборонної підтримки та експорту зерна, зокрема через дунайські й адріатичні порти Хорватії.

Всі ці зустрічі спрямовані на підсилення співпраці та розвитку відносин між Україною та країнами Балканського регіону у різних сферах.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також