У країні, яка воює, не припустимо заморожувати зарплати військовим, – «УДАР Віталія Кличка» пропонує збільшити видатки на оборону України вже з лютого
12:00 31.01.2022
261

Загроза широкомасштабного російського військового наступу на Україну вимагає консолідації зусиль в обороні нашої країни. Безпрецедентна підтримка наших західних партнерів має доповнюватися зусиллями української влади у мобілізації внутрішніх ресурсів для посилення нашого оборонного потенціалу, - зазначає лідер УДАРу - Віталій Кличко.

Цього року в бюджеті на сферу безпеки та оборони передбачена сума понад 320 млрд грн. Так, це є рекордною сумою для України і становить 6% ВВП. Водночас безпосередньо на оборону (виділена сума на Міністерство оборони) становить лише 133 млрд. У той же час на проекти ремонту доріг в рамках «Великого будівництва» передбачено майже 142 млрд. грн. У країні, яка воює, не припустимо заморожувати зарплати військовим. Країна має дбати про своїх захисників.

Окрім того, голова Вінницької обласної організації політичної партії "УДАР Віталія Кличка" - Геннадій Ткачук зазначає, що окрім недостатнього фінансового забезпечення особового складу ЗСУ упродовж років спостерігається стагнація в питанні переозброєння нашої Армії. Державне оборонне замовлення хронічно не виконується.

Саме тому «УДАР Віталія Кличка» звертається до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з вимогою переглянути держбюджет 2022 та збільшити видатки на оборону, підвищити зарплати військовим та на оборонні замовлення, адже це ключовий пріоритет для країни

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також