В ОП закликають українців розраховуватися картками
13:00 02.03.2022
263

Перевести населення на безготівковий розрахунок є одним із завдань держави на сьогодні, - про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма в ефірі телеканалу "Рада".

"У всіх без винятку великих продуктових та аптечних мережах, на заправних станціях відсьогодні починають приймати картки. Наше завдання - перейти повністю на карткові платежі, тому що банківська система працює стабільно", - підкреслив Шурма.

Він також закликав громадян розраховуватися банківськими картками, а не готівкою.

"Платіть всюди картками, не знімайте готівку. Це, по-перше, небезпечно для вас, це небезпечно для інкасаторів, які повинні готівку возити. І не створюйте проблему в самих мережах (торговельних- ред.), тому що їм потім потрібно цю готівку здавати", - сказав заступник керівника ОП.

Він наголосив, що перехід на безготівковий розрахунок стане значним внеском у перемогу України.

У зв’язку з масштабною російською агресією правління Нацбанку ухвалило постанову, якою, зокрема, передбачено, що банки забезпечуватимуть роботу відділень у безперебійному режимі, якщо немає загрози життю та здоров’ю співробітників і населення. Забезпечується безперебійний доступ до сейфових скриньок. Безготівкові розрахунки здійснюються без обмежень. Також без обмежень підкріплюватимуться готівкою банкомати.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також