Кличко: Фронт у нас один – там, де б’ються наші захисники! І не треба розпалювати пожежу всередині країни!
14:00 17.01.2024
303

Фронт у України сьогодні один – там, де б’ються її захисники. І не можна розпалювати протистояння всередині держави. Про це мер Києва Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі. Він підкреслив, що Україна, незважаючи на війну, не повинна втратити демократичних завоювань. Таких, як свобода слова, дотримання прав людини, децентралізація влади.

“І поки наші захисники б’ються на фронті, в тилу мають тривати реформи і необхідні зміни, а не зворотний процес. Країна повинна працювати на перемогу, а не борсатися в болоті політичного протистояння. На жаль, те, що відбувається сьогодні, руйнує єдність в державі, знищує демократичні принципи, шкодить іміджу України, – зазначив Кличко. – Утиски незалежних ЗМІ та журналістів, які не подобаються владі, бо критикують її дії. Наступ на місцеве самоврядування. Потоки брехні і маніпуляцій, що ллються з анонімних провладних Telegram-каналів. Все це знищує репутацію України, яка бореться в кривавій війні за своє демократичне майбутнє. Бореться проти авторитаризму та варварства”, – написав мер Києва.

Він підкреслив, що незалежні ЗМІ, свобода слова – один з основоположних принципів демократії.

“Говорю саме про ЗМІ та незалежних журналістів. А не про безпринципних шоу-менів, які розповсюджують брехню та провокації з анонімних телеграмів. І які переслідують і поливають брудом журналістів, та не несуть за це жодної відповідальності, -зазначив Кличко. – Правоохоронним органам нарешті треба припинити бігати й кошмарити за замовленнями влади неугодних їй політиків та підприємців, а розслідувати та встановити хто стоїть за провокаціями проти журналістів, хто замовляє та розповсюджує брехню. Хто не дає працювати бізнесу. Встановити осіб, а не прізвиська каналів у Telegram. Фронт у нас один – там, де б’ються наші захисники! І не треба розпалювати пожежу всередині країни!” – наголосив Віталій Кличко.

 

Читайте також