Більше 226 депутатів- "слуг" підтримали висунення Монастирського на пост глави МВС
13:31 15.07.2021
297

У фракції "Слуга народу" зібрано понад 226 підписів під поданням до прем'єр-міністра Денису Шмигаль про висунення кандидатури Дениса Монастирського на посаду керівника Міністерства внутрішніх справ.


Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в коментарі журналістам.


Вона зазначила, що зібрані підписи під поданням від фракції прем'єр-міністру України, що ми висуваємо кандидатуру Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ.
Кравчук зазначила, що зібрано "більше 226 підписів" (для позитивного голосування необхідно мінімум 226 голосів).

Денис Монастирський є депутатом "Слуги народу", зараз він очолює Комітет Ради з питань правоохоронної діяльності. Раніше був помічником депутата Антона Геращенка, який зараз є заступником глави МВС.
Народився Монастирський в Хмельницькому. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Кандидат юридичних наук.

Має досвід роботи в великих юридичних компаніях. Член Головної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури. Секретар конкурсної комісії щодо формування Державного бюро розслідувань.
У 2013 році був визнаний кращим волонтером року за результатами Національного конкурсу "Волонтер року".

Фігурував в скандалах з фальсифікації рішення Комітету щодо законопроекту про кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях. ЗМІ називають Монастирського "людиною Авакова".
Крім того, Монастирського викрили в підтримці комітетом законопроекту, який би дозволив МВС проводити розслідування злочинів, скоєних посадовими особами категорії "А". Тоді як стаття 216 Кримінального процесуального кодексу чітко вказує, що корупцію посадових осіб категорії "А" розслідує Національне антикорупційне бюро, а всі інші злочини - ДБР.

 

 

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також