МЗС цьогоріч допомогло понад 200 українським компаніям вийти на іноземні ринки
13:30 20.12.2021
257

Міністерство закордонних справ допомогло понад 200 українським компаніям розпочати експорт чи почати роботу за кордоном у 2021 році, - про це йдеться у повідомленні МЗС з посиланням на онлайн-брифінг глави міністерства Дмитра Кулеби.

“Цьогоріч ми плідно попрацювали на напрямі економічної дипломатії. Про це свідчать конкретні цифри: більше 200 українських компаній розпочали експорт або відкрили представництва за кордоном. Близько 100 іноземних компаній вже реалізують або розглядають економічно важливі для нашої держави інвестиційні проєкти”, - зауважив міністр.

Зазначається також, що у 2021 року МЗС разом з Держпродспоживслужбою відкрило або відновило доступ на іноземні ринки для 81 групи українських товарів у 21 країні світу.

“Ми просуваємо український експорт і залучаємо іноземних інвесторів. Це один з ключових пріоритетів Стратегії зовнішньополітичної діяльності України”, - підкреслив Кулеба.

Він нагадав, що збільшення обсягів експорту з України та інвестицій у нашу державу безпосередньо впливають на рівень добробуту громадян: “Чим більше експорту та інвестицій, тим більше фінансових надходжень в економіку України, більше нових робочих місць, тим вище стандарти життя українців”.

Глава МЗС також розповів про зусилля українських дипломатів із організації та супроводження сотень міжнародних заходів за участю українських компаній, що є невід'ємним елементом економічної дипломатії й відкриття нових ринків збуту для українських компаній.

“Протягом 2021 року українські компанії взяли участь у близько 600 онлайн та офлайн бізнес-заходів у всьому світі – брифінгів, бізнес-місій, форумів та виставок. МЗС України, наші посольства і наступного року продовжать активно допомагати українському бізнесу знаходити нових партнерів на перспективних іноземних ринках”, - підсумував міністр.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також