У МЗС прокоментували звернення членкині Конгресу до Байдена щодо Єрмака
16:19 09.07.2022
331

Заяви членкині Конгресу США Вікторії Спартц про необхідність перевірити “російські зв’язки” очільника Офісу президента Андрія Єрмака є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією і втягнути Україну у внутрішню політику США. Так речник МЗС Олег Ніколенко прокоментував звернення членкині Палати представників США Вікторії Спартц до Джо Байдена, у якому йшлося про Єрмака.

“Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горі українців. Особливо цинічними є маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження”, — написав Ніколенко у Facebook.

Членкиня Конгресу має також припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України, додав Ніколенко.Українська сторона максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки. Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого очевидно і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в Кремлі.

Ніколенко заявив, що “жодні заяви та провокації не підірвуть той високий рівень довіри, що встановився між президентами Володимиром Зеленським та Джозефом Байденом, Андрієм Єрмаком та Джейком Салліваном, Дмитром Кулебою та Ентоні Блінкеном, а також іншими високопосадовцями України та США”.

 

Читайте також