У Львові триває суд у справі Медведчука
12:30 23.06.2022
287

Личаківський райсуд Львова почав розгляд обвинувачення проти Віктора Медведчука у державній зраді та розграбуванні національних цінностей. Суддя оголосив засідання закритим.

О 10:30 в Личаківському районному суді міста Львова розпочався розгляд кримінальної справи щодо обвинувачення Віктора Медведчука за фактом держзради (передання агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ) та замаху на розкрадання національних цінностей в окупованому Криму.

Під час обговорення щодо присутності на судовому засіданні ЗМІ та трансляції процесу прокурор подав клопотання про закритість засідання.

«Вважаю, що потрібно знійснювати провадження у закритому форматі судового засідання, оскільки присутність ЗМІ зможе призвести до розголошення таємниці, що охороняється законом. А також з метою забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у даному кримінальному провадженні. Під час досудового розслідування після введення досудового стану всі процесуальні дії з підозрюваним проводилися в умовах тримання його під вартою також в іншому кримінальному провадженні. У зв’язку з чим доступ сторонніх осіб до нього було обмежено. Враховуючи обвинувачення Медведчука В.В. про діяльність з вищим керівництвом країни-агресора на шкоду державним інтересам України, а також дію воєнного стану, присутність на судовому засіданні осіб, які не є учасниками процесу, загрожує нашій безпеці і обороні», - зазначив прокурор.

Клопотання було підтримане адвокатами обвинувачуваного та суддею Григорієм Жовніром.

Віктор Медведчук бере участь у засіданні за допомогою відеозв'язку із приміщень Київського апеляційного суду. До Львова його не везли, проте, як у Львові, так і в Києві на засіданні присутні його адвокати.

Якщо його провину доведуть, Медведчуку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також