Вивезені до Росії жителі ОРДЛО майже дві доби - без їжі та сну
09:00 21.02.2022
417

Вивезені в Ростовську область під приводом евакуації жителі тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей майже дві доби перебувають без їжі та сну, - про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова повідомила в Телеграмі.

"Громадяни України, жителі ОРДЛО, яких примусово евакуювали до Ростовської області РФ, позбавлені права на гідні умови життя. Жінки з дітьми та люди літнього віку майже дві доби перебувають без їжі та сну в неопалюваних автобусах, а місця тимчасового розміщення, де їх планували оселити - зачинені", - зазначила вона.

Денісова звернулася до уповноваженої з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової із закликом забезпечити належні умови перебування громадян України в Російській Федерації та надати необхідну допомогу, зокрема безкоштовні юридичні консультації й гуманітарну допомогу.

Також омбудсман закликала генерального комісара Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, світову спільноту негайно відреагувати на факти порушення РФ статті 49 Конвенції про захист цивільного населення під час війни щодо незаконної евакуації громадян України на територію країни-окупанта.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також